La Tulcea funcționează doar trei clase cu specializarea pedagogic, deși multe posturi de învățători și educatori au rămas anul acesta neocupate. Potrivit declarației directorului Liceului „Ion Creangă” (Liceul Pedagogic), Emil Gherghescu, reducerea sau eliminarea claselor de pedagogic este doar responsabilitatea guvernelor mai vechi şi mai noi şi nu este vorba de lipsa cererii pentru acest profil.
„Acum funcționează la Liceul „Ion Creangă” câte o singură clasă de pedagogic de a XII-a, a XI-a și a IX-a, ceea ce este foarte puţin pentru cerinţele copiilor sau părinţilor. Cei mai buni elevi ai facultăților de Psihologie sau Pedagogie sunt cei care au urmat liceele pedagogice. Chiar și așa, aceste clase au fost desființate și reînființate de-a lungul timpului de mai multe ori și anul acesta au fost reînființate, după o pauză de un an. Părinţii trebuie să ştie că, dacă Guvernul decide să desfiinţeze din nou acest profil, clasele deja existente vor funcţiona până la încheierea ciculului respectiv. Noi avem aici și clase I-IV tocmai pentru că aici își pot face practica elevii de la clasele de pedagogic iar ei țin lecții aici alături de profesorii metodiști, de profesorii claselor respective. Grădinița de aici este, de asemenea, o grădiniță de aplicații”, a precizat directorul Emil Gherghescu.
Şi inspectorul general adjunct, Corneliu Chistrugă, a precizat că la Tulcea este un deficit de învăţători şi educatori şi că o astfel de specializare ar fi în folosul tulcenilor.
„Este o criză de învățători și educatori în toată țara, iar Tulcea nu face excepție. Aceasta și pentru că salariile sunt foarte mici și mulți probabil că aleg această profesie dar ca pe o alternativă înainte de a-și găsi ceva de lucru mai bine plătit. O învățătoare care a lucrat șapte ani în învățământ are un salariu de 1080 de lei bani în mână, iar cel mai în vârstă profesor di