Gheorghe Vlădan, angajatul MAI care şi-a ucis soţia şi pe colega acesteia în coaforul de la Perla înainte cu trei zile de Ziua Femeii, poate primi, astăzi, sentinţa la termenul de judecată pe care îl are la Curtea de Apel Bucureşti (CAB).
Vlădan a primit deja sentinţa din partea Tribunalului Bucureşti (TB), iar acum se judecă la Curtea de Apel încercînd să obţină o pedeapsă mai mică decât închisoarea pe viaţă - sentinţa dată de magistraţii de la TB. Procesul de la CAB ar fi trebuit să se termine de mai mult timp, dar, din cauza vacanţei magistraţilor, la ultimele două termene, judecătorii care au înlocuit completul titular au amânat luarea unei decizii invocând diferite motive.
Nu au vrut să-şi asume responsabilitatea
De fapt, aceştia au făcut tot posibilul să evite asumare responsabilităţii de a da o sentinţă într-un caz atât de mediatizat. "La ultimul termen au cerut citarea, ca părţi responsabile civilmente, a Ministerului Administraţiei şi Internelor şi a conducerii Igiena, care oricum erau părţi în dosar, iar la penultimul termen s-a dat amânare pentru că una dintre părţile vătămate a depus un înscris care trebuia studiat", a spus avocata lui Vlădan, Alina Ţânţaş. Ea încearcă să obţină o pedeapsă care să nu depăşească, cu tot cu sporuri, 23 de ani de închisoare pentru clientul său, dar crede că are sorţi mici de izbândă. Pentru acest demers, avocata încearcă să schimbe încadrările juridice ale clientului ei.
Vrea schimbarea încadrărilor
"Din tentativă de omor, unde sunt opt părţi vătămate, voi cere separarea încadrărilor, deoarece trei dintre victime nu au suferit leziuni, iar dintre celelalte cinci, doar două au avut nevoie de îngrijiri de peste 35 de zile, fără să le fi fost pusă în pericol viaţa, iar celelalte două au necesitat îngrijiri doar 20 de zile. Astfel, pentru cele două părţi car