Britanicii ar trebui sa munceasca 30 de ore pe saptamana, pentru a-si folosi timpul mai eficient, sugereaza un grup de economisti, intr-o noua carte.
In "Time on our side" ("Timpul de partea noastra" - n.red.), 18 economisti din cadrul New Economics Foundation (NEF) afirma ca micsorarea numarului de ore lucrate saptamanal ar duce la crearea mai multor locuri de munca si ar acorda oamenilor sansa de a duce o viata mai implinita.
"Este timpul sa facem part-time-ul noul full-time", afirma Anna Coote, unul dintre autorii cartii, citat de Huffington Post.
"Trebuie sa regandim felul in care divizam orele intre activitatile platite si cele neplatite si sa ne asiguram ca toti se bucura in mod echitabil de timpul liber. Cu totii stiim zicala 'timpul inseamna bani', insa timpul este mai pretios decat atat", mai afirma aceasta.
Autorii cartii sunt de parere ca inegalitatile dintre bogati si saraci se adancesc, iar acest lucru duce la o alta inegalitate, si anume intre cei care au control deplin asupra propriului timp si a celor care nu au.
Lipsa de timp si lipsa banilor merg mana-n mana; avand prea putin timp pentru sine, sanatatea si bunastarea oamenilor, alaturi de viata de familie, relatia cu prietenii si comunitatea in care traiesc pot fi grav afectate.
O sugestie prezentata in carte este aplicarea exemplului Germaniei, Olandei si Belgiei, tari care au redus timpul de lucru saptamanal la 30 de ore.
Oamenii de afaceri britanici si-au exprimat sprijinul fata de aceasta idee, insa au avertizat asupra costurilor suplimentare pe care le-ar aduce o eventuala implementare a masurii.
Britanicii ar trebui sa munceasca 30 de ore pe saptamana, pentru a-si folosi timpul mai eficient, sugereaza un grup de economisti, intr-o noua carte.
In "Time on our side" ("Timpul de parte