Aproape toate maşinile din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea au îndeplinit norma de casare. Cu toate acestea, poliţiştii continuă să meargă cu ele la intervenţii, pentru că altele nu au. Inspectorul şef al instituţiei, comisarul şef Ionel Popescu, spune că maşinile cu care poliţiştii se deplasează la intervenţii nu periclitează siguranţa circulaţiei.
Parcul auto al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea (IPJ) este subdimensionat şi uzat. Mai mult de jumătate dintre maşinile cu care poliţiştii merg la intervenţii trebuiau date la casat de mult. În prezent, mai sunt trei posturi de poliţie unde lucrătorii nu au maşină de serviciu, fiind nevoiţi să ajungă la intervenţii cu maşinile persoanale sau pe jos.
Potrivit unui document al Direcţiei Generale Logistică din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care a răspuns unei solicitări transmise de conducerea Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, IPJ Vrancea are în funcţiune 172 de autovehicule şi unul cu defecţiuni tehnice. 156 dintre autospecialele din dotarea IPJ Vrancea au îndeplinit norma de casare, conform documentului citat. Cu toate acestea, poliţiştii continuă să se deplaseze cu ele la intervenţii, pentru că altele nu au.
Inspectorul şef al IPJ Vrancea, comisarul şef Ionel Popescu, ne-a spus că autospecialele sunt întreţinute atât cât se poate şi că ele nu pun în pericol siguranţa circulaţiei. „Este adevărat că trebuiau date la casat, lucru care se stabileşte după anul fabricaţiei şi kilometrii parcurşi, dar nu sunt probleme. Maşinile sunt întreţinute atât cât se poate şi sunt într-o stare tehnică care nu periclitează siguranţa circulaţiei”, a explicat comisarul şef Ionel Popescu. Maşinile cu care poliţiştii vrânceni merg la intervenţii nu au încheiate asigurări CASCO, ci doar RCA.
La nivelul IPJ Vrancea situaţia este totuşi bună comparativ cu alte