Tinerii sunt bătuţi pe stradă, arestaţi şi electrocutaţi. Copiii sunt torturaţi, iar o parte dintre revoluţionari doresc doar să strângă bani de la civili. Acestea sunt coordonatele războiului din Siria povestite, pentru "Evenimentul zilei", de un martor.
Milițiile insurgente sunt uneori la fel de nemiloase cu civilii, ca și Armata supusă președintelui Bashar al-Assad
Sursa: REUTERS
Copiii uciși de militari reprezintă unul dintre motivele pentru care SUA amenință cu intervenția în Siria
Sursa: REUTERS
Clădiri distruse și oameni morți: priveliștea obișnuită a străzilor siriene
Sursa: REUTERS
Tinerii sunt obligați să aleagă o tabără. Dacă rămân neutri, sunt șicanați și de militari, și de insurgenți
Sursa: REUTERS
Dintre cei un milion de refugiați, cei mai mulți au ajuns în Iordania, statul vecin
Sursa: REUTERS
Stabilit de opt ani în România, sirianul Erwah (33 de ani) a fost la începutul lui august în ţara natală, pentru a-şi reînnoi paşaportul. Au fost 25 de zile de groază în mijlocul confruntărilor brutale dintre armata fidelă preşedintelui Bashar al-Assad şi trupele revoluţionare.
"O zi în Siria înseamnă să auzi măcar cinci bombe, rachete, obuze care explodează în jurul tău, tăindu-ţi respiraţia", rezumă Erwah.
Până şi o banală poză poate ucide o familie
De la începutul discuţiei îşi cere scuze că nu poate să ne ofere numele complet pentru că "poporul sirian este organizat în triburi, iar o familie poate număra şi 10.000 de persoane grupate într-o zonă a oraşului. Dacă spun că mă numesc «Popescu», Armata va şti de unde vin".
O altă teamă a sirianului este faţă de banalele fotografii. În urmă cu câteva luni, în Piaţa Victoriei au ieşit vreo 20 de sirieni care au demonstrat împotriva lui al-Assad. "S-au făcut raportări de aici (n.r. - de la Ambasadă). În pozele din presă apăr