Comunitatea din Jimbolia a aflat cu stupoare despre faptul că vechea locomotivă cu abur, care este piesa de rezistenţă a Muzeul Feroviarilor, urmează să fie luată
Secretariatului de Stat din Ministerul Transportului a decis să facă jocul primarului Marcel Vela, de la Caransebeş, care doreşte cu tot dinadinsul un tren de epocă pentru oraşul pe care îl conduce. Primarul liberal a primit aprobarea de Cristian Ghibu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, care nu a stat pe gânduri când vine vorba să îşi ajute colegul de partid.
Astfel, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, care a oferit locomotiva în custodia Primăriei Jimbolia, în 2011, a transmis notificarea prin care se va face schimbarea locaţiei locomotivei.
După ce a fost restaurat în urma vandalizările prin care a trecut ani la rândul, şi a fost pus la adăpost, sub pază video (se află chiar la graniţa ferioviară între România şi Serbia), locomotiva istorică urmează să fie luată. Locomotiva cu abur fabricată în 1936, urmează să fie făcută cadoul Primăriei Caransebeş.
“Materialul rulant se află în custodia unor inimoşi feroviari care au deschis un muzeu al căilor ferate în oraşul Jimbolia. Interesul faţă de exponatele muzeului şi locomotive se materializează prin numărul mare de vizitatori atât online cât şi la faţa locului. Nu înţelegem necesitatea relocării acestei locomotive la staţia Caransebeş, în condiţiile în care actualmente se află sub pază , în condiţii de conservare perfecte şi a fost atribuită muzeului din staţia Jimbolia în baza unui contract de custodie încheiat conform prevederilor legale”, a declarat Octavian Rusu, membru fondator al Asociaţiei Feroviarilor Bănăţeni.
Locomotiva cu abur 150-1121 a fost adusă în 2011, din remiza Subcetate la staţia CF Jimbolia, unde împreuna cu macaraua germană de intervenţie reeditează un tren de in