Galerie Foto
TIMIŞOARA. A fost inaugurat în mai 2009 şi deşi atunci era cea mai mare atracţie a cartierului Fabric, acum este neîngrijit şi pare lăsat de izbelişte. Este vorba despre Parcul Uzinei, cunoscut şi ca Stonehenge datorită unei amenajări formate din 13 colonade din piatră, aduse tocmai din Grecia. Preţul mare plătit de municipalitate în urmă cu patru ani, peste 1,5 milioane de lei, îl face să fie şi unul dintre cele mai scumpe parcuri din oraş. Cei 18.000 de metri pătraţi au fost amenajaţi de o firmă din Bucureşti, însă întreţinerea a fost făcută de o firmă locală. Deocamdată, însă, nu există un contract pentru întreţinerea spaţiilor verzi din estul Timişoarei din cauză că licitaţia a fost contestată.
Este o realitate că noi am avut foarte mari probleme cu firma de întreţinere a spaţiilor verzi din oraş în multe locuri din Timişoara, inclusiv în Parcul Uzinei. Sunt foarte nemulţumit de modul în care arată multe din spaţiile verzi ale Timişoarei. Şi cu atât mai mare mi-e nemulţumirea cu cât pun mare preţ pe spaţiile verzi. Am avut probleme şi în Dacia, Circumvalaţiunii unde un parc foarte frumos a ajuns să arate rău. Au fost reparate toate fântânile, sistemul de irigare computerizat şi a început să se revigoreze (n.r. – iarba), dar din păcate este prea târziu. De asemenea, în cartierul Soarelui s-a întâmplat la fel. Asta e trista realitate. Nu toate firmele îşi onorează relaţia cu Primăria Municipiului Timişoara, a afirmat primarul Nicolae Robu.
Conform edilului-şef al oraşului, licitaţia a fost câştigată de cei care nu au făcut treabă bună şi s-a făcut sesizare la instanţele judiciare.
Dacă din diverse motive există buruieni, ele trebuie să fie înlăturate. Unde este iarbă trebuie să fie iarbă, a mai spus primarul. Galerie Foto
TIMIŞOARA. A fost inaugurat în mai 2009 şi deşi atunci era cea mai mare atracţie a cartierului Fabric