“Regulile sunt facute in comert de marile retele de magazine. Acestea nu mai dau loc si micului antreprenor privat”, considera Dragos Popescu (diagma.blogspot.com).
Primul lucru pe care l-a observat in momentul in care a realizat trecerea spre antreprenoriat dupa mai multi ani de corporatie a fost flexibilitatea mai mare si rapiditatea in luarea deciziilor.
“Viteza de reactie si creativitatea reprezinta alte doua plusuri. La capitolul dezavantaje insa, de foarte multe ori un antreprenor prefera sa ia deciziile singur, instinctiv, intuitiv sau dupa <
De asemenea, co-managerul Diagma a sesizat existenta unei rezistente la schimbare in zona antreprenoriala
“In momentul in care gaseste o idee care i se pare potrivita, antreprenorul o ia in brate si renunta cu greu la ea. Odata ce a gasit reteta succesului, un antreprenor tine la ea pana aceasta devine desueta”, mai spune Dragos Popescu.
Citeste si:Dragos Grapinoiu, Mazda: Anul viitor ne-am putea extinde reteaua cu doi parteneriVladimir Soare si Dragos Mihalache, avizati in Consiliul Comisiei de Supraveghere a Pensiilor PrivateDragos Nedelcu a demisionat de la Realitatea TV si The Money Channel
Una dintre recomandarile pe care le-a oferit antreprenorilor romani consta intr-o detasare partiala de business pentru a putea observa ce fac ceilalti jucatori din piata.
“Antreprenorii ar trebui sa faca un pas in spate fara a se decupla de la afacere. De multe ori iesind din rutina operationala ai ocazia sa-ti vina idei noi, sa vezi ce fac altii, sa privesti in jurul tau”, subliniaza consultantul.
Dragos Popescu si-a construit cariera de consultant si trainer pornind de la o solida experienta directa in business.
A ocupat pozitii manageriale de va