Lucrarile de reabilitare a piatetei din fata Casei de cultura au intrat in linie dreapta. Edilii au regandit complet proiectul initial. Piateta nu va mai avea spoturi luminoase integrate in placile de granit, iar la extremitati vor fi plantati pomi. Lucrarile au vizat si “resaparea” sistemului de alimentare cu apa a fantanii arteziene. Granitul montat provine din China.
Piateta din centrul Bacaului isi schimba infatisarea incet, dar sigur. Lucrarile de reparare au avansat in ultima saptamana, proiectul initial – aprobat in 2007 de municipalitate – suferind modificari substantiale. Viitoarea piateta nu va mai avea spoturi luminoase integrate in pavajul de granit, iar la extremitati vor fi plantati copaci. Edilii spera sa recupereze astfel caracterul de spatiu verde al fostei piete din fata Casei de cultura, unul pierdut in configuratia proiectului gandit acum 5-6 ani. Potrivit constructorului care se ocupa de reabilitare, Dasricom Podu Turcului, s-au facut interventii si la reteaua de apa care alimenteaza fantana arteziana din centrul piatetei.
Din datele existente pe siturile de achizitii publice, lucrarile de reconditionare a instalatiilor de la fantana au costat 39.000 lei, fiind incredintate de Primarie societatii Fast Technical Assistance. La asta se adauga contractul de peste 100.000 lei, in baza caruia Dasricom inlocuieste placile de granit din piata. Renovarea obiectivului a costat peste 140.000 de lei, conform datelor oficiale. Granitul cu care este placata piateta provine din China.
Modernizarea piatetei a fost aprobata de Consiliul Local (CL) Bacau inca din noiembrie 2007, prin HCL nr. 433. Documentatia tehnica, precum si studiul de fezabilitate, a fost elaborata de societatea de proiectare Urban Proiect SRL, din care – la acel moment – facea parte si Alexandru Geliman, viitor arhitect sef in cadrul Primariei Bacau. De la bun inceput, m