În urma controalelor pe care le-au derulat de la începutul anului, inspectorii Casei de Asigurări de Sănătate (CJAS) Sălaj au aplicat sancţiuni drastice pentru mai mulţi furnizori de servicii medicale.
Inspectorii CJAS Sălaj au împărţit, în primele opt luni ale anului în curs, sancţiuni de peste 58.000 de lei acelor furnizori de servicii medicale din judeţ care nu au respectat prevederile legislaţiei în vigoare.
Cea mai mare „penalizare”, în valoare totală de 21.000 de lei, a fost aplicată medicilor de familie. După cum ne-a declarat Marius Tăutu, preşedintele CAS Sălaj, „printre cele mai frecvente nereguli descoperite în cazul medicilor de familie se numără emiterea de documente medicale pentru perioada în care bolnavii sunt internaţi în spital, completarea incorectă a reţetelor şi a biletelor de trimitere şi prescrierea de reţete compensate 90 la sută pentru pensionarii ale căror venituri depăşesc 700 de lei pentru că au şi alte surse de venit”.
Cu o sancţiune de aproape 19.000 de lei s-au ales şi farmaciile care au intrat în vizorul Casei de Asigurări, pentru că au eliberat medicamente fără ca pacienţii să fi semnat că le-au primit.
Potrivit oficialului instituţiei sălăjene, nu au scăpat nesancţionaţi nici medicii ori spitalele cuprinse în programele naţionale de sănătate. Descoperiţi că au prescris medicamente care necesită aprobarea comisiei din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate ori a celei de la nivelul Casei Judeţene, dar şi pentru că au gestionat deficitar programele de sănătate, medicii şi unităţile spitaliceşti din Sălaj au fost taxaţi cu peste 12.000 de lei.
Inspectorii CAS Sălaj au identificat neconcordanţe şi în urma controalelor făcute în două policlinici private, sancţionându-le cu 3.700 de lei şi în două laboratoare, cărora le-au aplicat penalizări în valoare de 2.800 de lei.
Marius Tăutu a menţio