Protocolul semnat de Poliţia Locală Satu Mare şi Serviciul Rutier Satu Mare, locurile libere din creşele sătmărene, alimentele comunitare, asigurarea obligatorie a locuinţelor şi multitudinea de contestaţii la proiectele derulate de Apaserv au fost doar câteva dintre subiectele abordate ieri în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la sediul Primăriei municipiului Satu Mare. La întâlnirea cu presa au fost prezenţi primarul Dorel Coica, city-managerul Dan Băbuţ, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Satu Mare, Cătălin Dănciuţ, directorul Poliţiei Locale Satu Mare, Florin Găzdac, directorul SPAS, Doina Văsuţ, şeful Serviciului Prestaţii Sociale din cadrul SPAS, Adrian Bălaj, şi directorul Apaserv, Dan Stegerean. La final, primarul Dorel Coica a transmis şi un mesaj “trio-ului de aur” din PDL, Ardelean, Băbăşan şi Mureşan. Poliţiştii locali pot dirija traficul
În prima parte a conferinţei de presă, Florin Găzdac şi Cătălin Dănciuţ au prezentat protocolul semnat între Poliţia Locală Satu Mare şi Biroul Poliţiei Rutiere a municipiului reşedinţă de judeţ în vederea implicării poliţiştilor locali în fluidizarea circulaţiei. Înainte de semnarea protocolului, cei 13 poliţişti locali, din care patru femei, au urmat cursurile de formare necesare şi au participat la şedinţele de pregătire.
În baza protocolului, poliţiştii locali sătmăreni vor putea aplica amenzi pentru staţionări, opriri, parcări ilegale, precum şi pentru pietoni, motociclişti sau pentru depăşirea masei autovehiculului. De asemenea, poliţiştii locali au dreptul să dirijeze circulaţia în intersecţii şi în locurile aglomerate. Protocolul a intrat în vigoare din 1 septembrie, iar de atunci şi până în prezent poliţiştii locali au aplicat 172 de sancţiuni din care 115 avertismente, 57 de amenzi în cuantum total de 9.820 de lei şi 344 de puncte de penalizare.
Intervenind, primarul Dorel Coica a s