Cornel Petroman, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, afirma răspicat, săptămâna trecută, că elevii din şcolile timişorene nu au acces la automatele de cafea, ci acestea sunt amplasate doar în apropierea cancelariilor. Totuşi, ca să se convingă de faptul că elevii nu-şi cumpăra cafea la şcoală, inspectorul Petroman afirma că va trimite adrese conducerii şcolilor prin care să le anunţe că accesul elevilor la automate trebuie restricţionat. Însă directorii unităţilor de învăţământ infirmă că doar profesorii au acces la automatele de cafea, mai mult, sunt convinşi că în momentul în care şcolarii nu vor mai putea să-şi cumpere cafea, firmele vor ridica automatele din şcoli pentru că nu se rentează.
Mariea Ştefan, directorul Colegiului Naţional „C. D. Loga” din Timişoara, spune că în instituţia pe care o conduce au acces la automatele de cafea şi profesorii, şi elevii, iar deocamdată nu a ajuns nicio adresă de la Inspectoratul Şcolar prin care să fie informată ca trebuie să mute aparatele, ci doar au fost discuţii. „Elevii au acces la aceste aparate din care pot consuma nu doar cafea, ci şi ceai sau ciocolată caldă. Sunt de acord să limităm accesul copiilor la automate pentru că avem şi şcolari minori, dar va trebui să discutăm cu posesorii aparatelor să vedem ce putem face. Poate vor ajunge la concluzia că nu e rentabil să consume doar profesorii cafea”, ne-a explicat Mariea Ştefan. Directorul Colegiului Naţional „C. D. Loga” le dă dreptate specialiştilor care afirmă că nu e recomandat ca minorii să consume cafea, însă a adăugat că până în acest moment, niciun părinte nu s-a plâns de existenţa acestor automate. Şi asta pentru că „realitatea e alta, copiii beau cafea şi fumează alături de părinţi”.
Şi Ionuţ Cristescu, directorul Liceului Pedagogic „Carmen Sylva”, nu a primit adresa de la ISJ Timiş prin care era anunţat că trebuie să mute aut