CNA si Realitatea Media sunt in razboi deschis, iar ostilitatile au culminat cu anuntul facut ieri de presedintele CNA, Laura Georgescu, potrivit careia vânzarea la licitaţie a licenţelor audiovizuale ale Radio Guerrilla şi ale televiziunii The Money Channel, de catre Realitatea Media, ar fi ilegală. CNA a precizat că aceste licenţe vor fi retrase de Consiliu în cazul în care ele vor fi tranzacţionate prin licitaţie.
Membrii CNA se bazeaza pe articolul 56 din Legea audiovizualului, care spune ca “licenţa audiovizuală analogică sau digitală poate fi cedată către un terţ numai cu acordul Consiliului, nu mai devreme de un an de la data intrării în difuzare, cu asumarea de către noul titular a tuturor obligaţiilor decurgând din licenţă şi cu prezentarea certificatelor fiscale din care să rezulte că la data solicitării acordului Consiliului pentru cedarea licenţei nici societatea titulară cedentă a licenţei şi nici societatea cesionară nu înregistrează obligaţii restante la bugetul de stat”. La urmatorul articol al aceleiasi legi, articolul 57, se spune ca licenţa audiovizuală se retrage de Consiliu ca urmare a încălcării prevederilor articolului 56.
De partea cealalta, Cozmin Gusa, actionarul majoritar al Realitatea Media, sustine ca scoaterea la licitatie a licentelor Money Channel si Guerilla se desfasoara conform legii: “CNA se bazeaza pe cele doua articole, dar nu le interpreteaza corect”. Gusa face o analogie cu privatizarea CFR Marfa: “O societate in insolventa, conform planului de reorganizare ia niste decizii pe care judectorul sindic le aproba in baza legii. Daca cineva are ceva de comentat dintre institutiile statului sau institutii private, dupa decizia judecatorului sindic care este premergatoare deciziei administratorului judiciar pot sa spuna ceva similar cu Consiliul Concurentei in cazul CFR Marfa”.
Actionarul majoritar al Realitatea Me