Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” din Focşani continuă parteneriatul cu Camera de Comerţ a Germaniei, desfăşurat în vederea iniţierii elevilor în tainele culinare de un expert din această ţară. În perioada 30 septembrie - 20 octombrie, elevii şi profesorii colegiului vor beneficia de experienţa unui expert german în gastronomie. Acesta este cel de-al treilea proiect realizat în această unitate de învăţământ cu fonduri nerambursabile germane.
Anul acesta, ca urmare a cooperării bune din anii precedenţi, Camera de Comerţ a Germaniei a aprobat un nou proiect. Beneficiarii acestuia, elevii şi profesorii Colegiului „Gh. Asachi”, vor desfăşura, sub îndrumarea maestrului Hartmut Boll, activităţi practice în bucătăria şi restaurantul propriu, aflate în baza de practică a colegiului. Expertul german îi va instrui pe elevii specializaţi în gastronomie cu privire la managementul restaurantelor potrivit standardelor europene precum şi la utilizarea competentă a echipamentelor existente în baza de practică.
În anul 2011, Hans Berger, expert german în domeniul hotelier, bar şi organizare banqueting, a realizat o formare în acest domeniu timp de trei săptămâni la acelaşi colegiu. În anul 2012, Hartmut Boll, expert în bucătărie internaţională şi catering, a împărtăşit elevilor şi profesorilor din experienţa sa impresionantă în restaurante importante din Anglia, Suedia, Elveţia şi Germania. Proiectul este coordonat de profesoara Mihaela Horeangă alături de profesoara Mihaela Arhire, directorul Marilena Răvaş şi profesoara Marinela Anghel.
Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” din Focşani continuă parteneriatul cu Camera de Comerţ a Germaniei, desfăşurat în vederea iniţierii elevilor în tainele culinare de un expert din această ţară. În perioada 30 septembrie - 20 octombrie, elevii şi profesorii colegiului vor beneficia de experienţa unui expert german în g