La 29 august, asigurătorul a fost sancţionat de Consiliul ASF cu interzicerea temporară a practicării asigurării RCA, amendarea directorului general al societăţii, Mircea Tobescu, cu 50.000 lei şi retragerea aprobării conducătorului departamentului de daună Stamov Bozhidar Stoyanov
Acţionarii Euroins România vor discuta, la 21 octombrie, majorarea capitalului social cu 20 milioane lei, la 123,5 milioane lei, prin aport în numerar, infuzie care va "întări activitatea pe segmentul RCA", după ce asigurătorului i-a fost interzisă, la 29 august, emiterea acestor poliţe.
"Decizia de a majora capitalul Euroins România reflectă strategia pe termen lung a acţionarilor companiei. În condiţiile creşterii volumului de vânzări, trebuie respectate şi cerinţele referitoare la capitalul societăţii. Compania este hotărâtă să îşi întărească activitatea pe segmentul RCA, să îşi dezvolte în continuare portofoliul non-auto şi să îşi consolideze poziţia între liderii pieţei de asigurări din România", a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al Euroins Insurance Group (Bulgaria), Kiril Boshov, într-un comunicat citat de Mediafax.
În noiembrie 2012, acţionarii Euroins România au hotărât majorarea capitalului social prin aport de numerar cu suma de 15 milioane de lei, la 118,5 milioane de lei, decizia fiind precedată de o solicitare a autorităţii de reglementare. Datele de la Registrul Comerţului arată că operaţiunea nu a avut loc.
În prezent, capitalul social al asigurătorului se ridică la 103,5 milioane de lei.
Potrivit datelor Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare-Reasigurare din România (UNSAR), Euroins România a subscris în primele şase luni ale acestui an prime de 281,7 milioane de lei, în creştere cu 23,2% faţă de iunie 2012.
Din totalul subscrierilor, veniturile din poliţe RCA au însumat 261,6 milioane de lei, de la 205,7 m