Oregano este un condiment nelipsit din bucătăria italiană. Gustul său amărui, uşor înţepător, oferă mâncărurilor o aroma deosebită.
Uleiul volatil de oregano se extrage direct din plantă componentele active, carvacrol şi timol, sunt substanţe cu proprietăţi antioxidante.
Uleiul volatil este diferit de cel alimentar pentru că se obţine dintr-o specie de plantă diferită de cea folosita la gătit. Studiile cercetatorilor au arătat că extractul natural are puternice proprietăţi dezinfectante şi elimină microbii din organism. Pentru a beneficia de întrebuinţările sale curative, asigură-te că produsul pe care îl achiziţionezi are o concentraţie de 70% de carvacrol.
Se pare că în antichitate, grecii au folosit uleiul volatil ca dezinfectant şi antiinflamator. Studiile recente au demonstrat că produsul este benefic pentru tratarea infecţiilor pielii, aparatului digestiv, îmbunătăţeşte respiraţia şi flexibilitatea musculară.
Poate fi aplicat direct pe rană sau porţiunea de piele iritată, dupa ce s-a diluat cu ulei volatil de nucă de cocos. Pentru problemele digestive, poţi adăuga într-o cană de lapte sau suc natural câteva picături din uleiul volatil de oregano.
Uleiul de oregano acţionează rapid şi îndepărtează iritaţiile stomacale şi infecţiile. Pentru tratarea problemelor respiratorii, fă o cură de cinci zile de suc natural în care ai adăugat trei picături de ulei volatil. Bea acest preparat dimineaţa şi neplăcerile cauzate de vremea rece vor fi o simplă amintire. Îmbunătăţirile se pot vedea încă din prima zi, dar pentru o vindecare completă continuă cura până la cinci zile.
Specialiştii avertizează: excesele pot dăuna sănătăţii. O cantitate mare de ulei volatil de oregano încetineşte capacitatea organismului de a absorbi fierul. Tocmai de aceea, se recomandă în timpul tratamentului naturist, introducerea ăn dietă a preparatelor cu spanac,