Cele mai stilate femei din Manhattan, New York, isi dezvaluie secretele legate de dieta in interviurile pe care o scriitoare americana le-a reunit in cartea ei, aratand astfel ca pentru a fi in forma putem manca ce dorim, cand dorim, atat timp cat respectam o singura conditie.
Mananca ce vrei, nu te infometa si renunta la orice are cuvantul "dieta" in denumire, spune Eileen Daspin, scriitoarea newyorkeza care a intervievat mai multe femei tinere din metropola americana pentru a afla care sunt secretele siluetei lor intr-un mediu in care mancarea si gatitul ocupa un loc important in stilul de viata, ajungand uneori la stadiul de obsesie, scrie MEDIAFAX.
Conditia este una, a observat scriitoarea: la fiecare masa trebuie sa lasam portia neterminata.
Mananca ceea ce iti face pofta.
Mananca doar atunci cand iti este foame.
Nu manca prea mult. Notele de jurnal ale femeilor intervievate de Eileen au constat, de obicei, in cantitati reduse si specifice: 40 de grame de piept de pui; o tableta de ciocolata; 90 de mililitri de vin rosu; 80 de grame de mango; 80 de grame de salata de sfecla rosie; 75-100 de grame de somon si 100-175 de grame de paste. Cheia in controlul greutatii consta in precizia in cantitatea de mancare consumata, mentioneaza scriitoarea.
Nu te infometa. Asigura-te ca ai gustari la tine cand pleci undeva: batoane energice, migdale, biscuiti sau covrigei si fructe uscate. In Manhattan, cel mai mult conteaza mentinerea nivelului de zahar din sange, motivul pentru care dietele specifice locuitorilor din aceasta zona sunt structurate sub forma unei serii de mese mici si gustari.
Mananca ceea ce iti cere corpul. Doar pentru ca e 8 dimineata nu inseamna ca nu poti manca oua sau fructe. Iar la miezul noptii nu e deloc interzis un castron de cereale musli.
Incearca sa-ti formezi obiceiuri, sa mananci aceleasi lucr