Premierul moldovean a prezentat raportul privind realizarea priorităților Guvernului în primele 100 de zile. Deși declară că în mare parte și-a onorat angajamentele, Iurie Leancă regretă ca nu a reușit tot ce și-ar fi dorit și anume să ofere mai multe locuri de muncă și rezultate în lupta împotriva corupției. La capitolul agenda europeană, una dintre prioritățile Executivului, stăm ceva mai bine, dă asigurări prim-ministrul.
Corespondenta RFI la Chișinău, Valeria Vițu
”Dacă am ști ce ne așteaptă în Europa, am vrea, dar așa de când suntem noi, nu am văzut binele, nu știu ce speranță să avem noi în Europa”, spune mătușa Alexandra Sinchevici, în vârstă 80 de ani din satul Cucuruzeni, din centrul Republicii Moldova. Nici integrarea europeană, despre care tot vorbesc autoritățile de la Chișinău nu va îmbunătăți starea de lucruri, crede femeia. ”Noi nu mai ajungem să prindem Europa, poate copiii noștri vor reuși. Am așteptat bine cu Rusia, cu România. Toți care au trecut hotarul s-au îmbogățit, dar noi ce am avut, cu aceea am rămas. Nu avem ce aștepta”, spune ea.
Alexandra Sinchevici vine și cu sfaturi pentru premierul Iurie Leancă: ”El e tata țării. Să facă așa ca oamenii, copii, bătrânii să trăiască bine. Clar că eu nu voi trăi ca Leancă sau Filat, dar trebuie să țină cont și de viața pe care o au oamenii de rând. Țara nu este condusă de oameni cu sufletul mare pentru popor”.
”Suntem decepționați de ceea ce se întâmplă în Republica Moldova”, îmi spune altă femeie, Lidia, de 69 de ani, din Orhei. ”Cum am fost săraci așa și am rămas. Trebuie să se găsească printre toți politicienii unul cinstit care să țină la popor, la neam, dar nu la interesele lui de partid și la interesele lui personale. Mai avem mult timp până ajungem în Europa, carul se mișcă încet. Începutul pare bun cu domnul prim-ministru Leancă, pare un om deștept, care vrea să facă