Aceasta este concluzia cea mai semnificativa la care au ajuns Consiliul Director si Adunarea Generala a Asociatiei Europene “Dimitrie Cantemir”(AEDC), cu ocazia primei intalniri oficiale de dupa obtinerea statului juridic, de la Judecatoria Sectorului 4, Bucuresti.
Se pare ca AEDC are deja, chiar de la infiintare, o agenda bogata in obiective precise, menite sa promoveze imaginea Romniei peste hotare. Prezenta unor personalitati ale vietii politice, precum ministrul de externe, Titus Corlatean, ca si presedinte de onoare, sau din lumea universitara, in persoana rectorului Universitatii Dimitrie Cantemir, d-na prof. univ. dr. Corina Dumitrescu, ca presedinte si nu in ultimul rand din randul militarilor de cariera, respectiv dl. general(r) Mihai Taparlea, care este vicepresedinte, alaturi de alte nume marcante din toate domeniile, poate reprezenta garantia ca AEDC isi va duce la indeplinire obiectivele pe care le are in vedere. Atragerea unor artisti celebri, precum Valentin Tanse, care este pictorul preferat al Casei Regale a Romaniei, contureaza imaginea de amsamblu a acestei Asociatii, care cu siguranta va deveni in scurta vreme una de ultilitate publica!
Este impresionanta multitudinea de actiuni porninte concomitent, pornind de la amplasarea unor statui ale celebrului domnitor roman in mari metropole precum Paris, Berlin, Istanbul, sau Moscova, organizarea de expozitii, comunicari stiintifice si chiar concursuri, sau deschiderea de sucursale la Cracovia si Milano, pentru inceput, toate menite sa marcheze implinirea a 340 de ani de la nasterea lui Dimitrie Cantemir.
Revenind la decizia de-a tranforma numele lui Dimitrie Cantemir in brand de tara se cuvin cateva scurte explicatii care sa motiveze hotararea AEDC.
In afara faptului ca este recunoscut ca cel mai cult domnitor european, al ultimului mileniu, Dimitrie Cantemir reprezinta o in