Aberaţiile în construcţii continuă la Cluj. Într-un bloc din cartierul Gheorgheni, apartamentele de la demisol au ferestre care se deschid în tufişurile din grădina vecinului. Constructorul a avut autorizaţie pentru extinderea unei case mai vechi, dar aceasta a fost transformata in cele din urma , într-un imobil cu 23 de apartamente.
Într-un imobil de doar două etaje de pe strada Bistriţei, autorităţile au avut supriza să constate că au fost amenajate 23 de locuinţe. Aproape toate au fost vândute, deşi cumpărătorii nu au primit cărţi funciare.
"A existat o compartimentare ilegală făcută acolo, fără autorizaţie", spune subprefectul Mihnea Iuoraş. "Au fost vândute cote - părţi din acel imobil către aceste persoane care au primit promisiunea din partea vânzătorului că vor intra în legalitate în sensul că va putea să existe o compartimentare legală şi vor putea deveni proprietari în cartea funciară".
Din cauză că nu sunt proprietari, oamenii nu primesc individual facturi pentru apă sau curent, ci transmit consumul administratorului de bloc. În plus, deşi construcţia a primit autorizaţie de construcţie pentru locuinţă unifamilială, pe tabelul de repartizare a cheltuielilor au fost numărate nu mai puţin de 23 de apartamente; de asemenea, locatarilor li se cere să transmită indexul pentru consumul de energie electrică administratorului, la fel ca în cazul consumului de apă.
Vecinii care locuiesc la case sunt deranjaţi de numărul mare de ferestre care sunt îndreptate spre proprietăţile lor. Mariana Alb e unul dintre ei. "Toată lumea care trece se uită în curte la mine", spune ea. "Mi-am pus perdele la toate geamurile din spate".
Ferestrele de la demisol sunt acoperite de tufişurile din grădina vecinului. Vezi în materialul video cum locatarii din bloc pot ieşi pe geam chiar în curtea vecinului.
Autorităţile nu l-au tras încă la răspundere