O echipa de cosmologi sustine ca Big Bang ar fi un mit, speculand ca Universul a luat fiinta dupa ce o stea 4D (4-dimensionala) s-a prabusit intr-o gaura neagra. Acest scenariu explica de ce cosmosul pare sa fie atat de uniform in toate directiile.
Teoria traditionala a Big Bang-ului sugereaza ca Universul a fost creat dintr-un singur punct care a explodat, declansand o mare cantitate de energie si materie, dar, in ciuda a zeci de ani de cercetare, nimeni nu a reusit sa afle ce anume a declansat aceasta mare eruptie.
De asemenea, nimeni nu poate explica de ce Universul are o "temperatura aproape complet uniforma", deoarece nu pare sa fi trecut suficient timp de la nasterea cosmosului pentru a se putea atinge un punct de echilibru al temperaturii, informeaza Times of India.
Niayesh Afshordi, astrofizician la Perimeter Institute for Theoretical Physics din Waterloo, Canada, impreuna cu echipa sa de cercetare, studiaza o teorie elaborata de fizicianul Gia Dvali in anul 2000, potrivit careia Universul nostru tridimensional (3D) este ca o membrana care pluteste intr-un "univers-vrac" format din 4 dimensiuni spatiale.
In cazul in care acest univers-vrac ar contine propriile sale stele 4D, acestea ar putea face implozie, intocmai ca supernovele din spatiul nostru tridimensional, aruncand cu forta straturile superioare, in timp ce straturile inferioare ar colapsa, formand o gaura neagra.
In Universul 3D, gaura neagra este inconjurata de o suprafata sferica denumita "orizont de evenimente". Daca in spatiul obisnuit, tridimensional, este nevoie de un obiect bi-dimensional (o suprafata) pentru a crea o "granita" in gaura neagra, in "universul vrac" orizontul de evenimente al unei gauri negre 4D ar fi un obiect 3D - o forma ce poarta numele de hipersfera.
Cercetatorii au simulat pe calculator moartea unei st