Au o promis o rezolvare din noiembrie anul trecut, însă aceasta a întârziat să apară.
Primăria şi poliţia ignoră situaţia nelegală. În schimb, clujenii spun că, la Cluj-Napoca, calitatea de părinte vine cu „nesimţirea de a parca maşina în faţa unităţilor de învăţământ". Autorităţile locale răspund că, pe termen lung, campanii de informare şi conştientizare a părinţilor asupra respectului pe care îl datorează celorlalţi participanţi la trafic, sunt singura soluţie pentru ca circulaţia în zona şcolilor să se deruleze în bune condiţii.
O problemă sesizată de şoferii clujeni (ilegalitate pe legile şi regulamentele locale), legată de blocajele de circulaţie înregistrate în zona instituţiilor de învăţământ din centrul oraşului, când părinţii îşi duc sau îşi iau copii de la şcolă, a intrat în rutina zilnică a traficului auto. Primăria şi poliţia recunosc că este o problemă, că situaţia nu este una legală, să blochezi câte o bandă de circulaţie, însă nu au luat nicio măsură. Sesizările de la cetăţeni curg la primărie, după începerea şcolii, începând cu 15 septembrie. "Dacă eşti părinte în urbea noastră, Cluj-Napoca, vine cu dreptul de a parca cu nesimţire maşina în faţa unităţilor de învăţământ? Dumneavoastră ca primar ştiţi ce se întâmplă de la ora 11.30 la 12.30 pe arterele unde sunt acele unităţi? Va dau un exemplu, pe Avram Iancu se circulă pe o bandă jumate, ţinând cont că parcarea din faţa catedralei este disponibilă. Nu aştept un răspuns, aştept o soluţie vizibilă un agent (rutier,local) delegat pe zonele respective", s-a plâns Ionuţ Pop administraţiei locale clujene.
În schimb, primăria recunoaşte că cetăţeanul a sesizat o problemă a traficului clujean, însă a menţionat că, pe termen lung, soluţia ar fi doar de a-i conştientiza pe părinţii clujeni că datorează respect altor participanţi la circulaţia din oraş, prin campanii de informare. "În fiec