Medicii şcolari şi cei de familie au demarat, încă de la începutul acestei săptămâni, triajul epidemiologic la preşcolari şi şcolari. Medicii vor verifica fiecare elev în parte, pentru a constata dacă suferă de vreo boală. În cazul în care vor fi descoperite boli contagioase, se va lua legătura cu părinţii, pentru ca elevii să primească tratament adecvat de la medicul de familie.
Doctorii vor verifica dacă şcolarii au păduchi, dacă au roşu în gât sau sunt răciţi. „Medicii vor verifica starea de sănătate a şcolarilor. Copiii sunt verificaţi la nivelul tegumentelor, a mucoaselor, pentru depistarea roşului în gât, dacă au paraziţi, dacă sunt răciţi. Acolo unde vor fi depistate probleme, copiii vor fi retraşi din colectivitate, pentru ca medicul de familie să le prescrie tratament specific. Aceştia se vor putea întoarce în colectivitate, abia după ce se vor trata”, explică medicul epidemiolog Marina Maiorov, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea.
Dacă în unităţile de învăţământ din mediul urban triajul epidemiologic va fi realizat de medicii şcolari, în mediul rural acesta va fi făcut cu dificultate, din cauza lipsei medicilor de familie. „La unităţile de învăţământ din oraşe, triajul epidemiologic va fi realizat de către medicii şcolari. La sate e o problemă, pentru că sunt medici de familie care vor şi care nu, dar primăriile şi-au luat angajamentul că vor rezolva problema”, a adăugat medicul Maiorov.
Triajul epidemiologic se încheie astăzi, iar până la finele lunii medicii şcolari şi de familie trebuie să raporteze situaţia la DSP.
Medicii şcolari şi cei de familie au demarat, încă de la începutul acestei săptămâni, triajul epidemiologic la preşcolari şi şcolari. Medicii vor verifica fiecare elev în parte, pentru a constata dacă suferă de vreo boală. În cazul în care vor fi descoperite boli contagio