Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare România în parteneriat cu Primăria Sfântu Gheorghe a înființat un Incubator de economie socială în municipiul reședință de județ. Acesta funcționează în sediul actualului incubator de afaceri din oraș.
„Înființarea Incubatorului de Economie Socială din Sfântu Gheorghe este rezultatul parteneriatului dintre Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare România și Municipiul Sfântu Gheorghe, parteneriat care are ca obiectiv asigurarea sustenabilității eforturilor de promovare a practicilor, beneficiilor și potențialului economiei sociale în facilitarea integrării și reintegrării pe piața muncii a grupurilor dezavantajate” – a declarat Alina Bocai, Coordonator Activități în cadrul PNUDR.
Managerul incubatorului nou înființat, Vajda Boglárka, spune că rolul acestuia este de a susține persoanele care doresc să înființeze întreprinderi de economie socială și de a oferi asistență pentru entitățile de economie socială din Regiunea Centru.
„Dorim să sprijinim prin asistență tehnică acele inițiative și idei de afaceri viabile care să ofere soluţii pe termen lung la probleme sociale critice. Vorbim de entități care vor funcționa ca un agent economic, produc bunuri și servicii pe care le oferă pe piață, dar își conduc operațiunile și redirecționează surplusul pentru a îndeplini scopuri sociale. Pe scurt, sunt afaceri care folosesc banii obținuți pentru a integra în societate persoane dezavantajate” – a declarat aceasta.
La evenimentul de înființare a fost prezent și directorul Direcției de Asistență Comunitară din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe, Tankó Vilmos. Acesta a spus că în oraș, și nu numai, este nevoie de asemenea inițiative pentru că statisticile arată că sunt mii de persoane care fac parte din grupurile țintă ale proiectului: romi, șomeri sau persoane cu dizabilități. De asemenea, Tankó a spus că mun