Depuneri de grăsime de pe talie pot fi, de fapt, apă. Mihai Dragomir, prof. antrenor de fitness, explică în cartea sa, „Ia-ţi porţia de sănătate”, care sunt motivele pentru care organismul nu o elimină şi cum putem preveni retenţia de lichide.
Toxinele sunt vinovate
Sunt prea multe toxine acumulate prin dezordinea repetată a alimentaţiei (resturi de mâncare gătită, mâncăruri foarte sărate, excesul de grăsimi şi dulciuri, circulaţia periferică lentă), de aceea de cele mai multe ori suntem predispuşi la retenţie. Cu o singură masă abundentă putem schimba foarte uşor cântarul cu circa 2-3 kg.
Circulaţia proastă
Una din cauzele de retenţie hidrică e circulaţia lentă şi defectuoasă. Pentru a o activa, poţi utiliza comprese sau capsule din extract vegetal de Ginkgo – un extract vegetal cu rol antioxidant ce îmbunătăţeşte microcirculaţia şi ajută la oxigenarea în profunzime a ţesuturilor. Se ia o capsulă de două ori pe zi, dimineaţa şi la prânz, administrată într-o cură de maxim 20 de zile.
Stresul, factor important
Stresul puternic împiedică buna funcţionare a corpului şi a sistemelor de autoreglare a parametrilor. Tot el este vinovat şi pentru retenţia de apă. Încearcă pe cât posibil să eviţi situaţiile stresante.
Meniu depurativ
Dimineaţa, este indicat un pahar cu lapte de soia şi 30 g cereale. Între mese, poţi bea un fresh de mere şi kiwi. La prânz, o salată de ţelină şi 5 miezi de nucă, iar seara, un pahar de suc de afine, 200 g somon cu salată de andive, o felie de pâine integrală.
Ce poţi mânca într-o zi
Dimineaţa: suc de afine înainte de masă sau o caserolă de afine proaspete – urmaţi cura pentru cel puţin 15 zile.
Prânz: alga combu (algă de ardere) – se foloseşte doar pentru perioada prânzului, deoarece seara poate tulbura somnul.
Rezultatul este cel de demolare rapidă a retenţiei de lichide stimulâ