Femeia modernă a găsit modalitatea de a se echilibra psihic după o perioadă de eşecuri sentimentale repetate şi sex ocazional. Cultura pop a dat naştere unui nou termen, „boytox“, care se referă la iniţierea unei detoxifieri emoţionale prin respectarea unui angajament luat faţă de propria persoană.
Anul trecut, sexologul american Ian Kerner, lansa volumul „Sex Detox“, în care avansa ideea abstinenţei sexuale în cuplu şi oferea un plan de activităţi pentru 30 de zile, un fel de terapie pentru partenerii care şi-au pierdut interesul faţă de intimitate.
Ideea abstinenţei stă şi la baza conceptului „boytox“, idee născută pe tărâm american şi popularizată prin intermediul reţelelor sociale.
Caruselul eşecurilor sentimentale şi perindarea partenerilor sexuali ocazionali, în speranţa că din toată această nebunie o să apară şi sufletul pereche, conturează un stil de viaţă care poate duce la scăderea stimei de sine şi la depresie în rândul tinerelor femei, în opinia psihologului Miriam Grossman, care consiliază studenţii din cadrul Universităţii U.C.L.A din California, SUA.
Studenţii cu o viaţă sexuală foarte activă ajungeau cel mai des în cabinetul meu căutând consiliere, în cea mai mare parte femei. Aproape zilnic prescriam tratament medicamentos pentru a le ajuta să treacă peste decepţii amoroase , povesteşte Grossman din propria experienţă ca psiholog.
Terapeutul consideră că sexul ocazional sau aşa numitele „prietenii cu beneficii“, când doi amici întreţin relaţii sexuale fără alte obligaţii, sunt modalităţi prin care femeile evită confruntarea cu anumite probleme emoţionale.
Chiar dacă se presupune că femeile sunt egale cu bărbaţii, societatea nu aplică aceeaşi regulă în privinţa comportamentului sexual. Aşa că în vreme ce bărbaţii care sar din floare-n floare sunt încă priviţi cu admiraţie, femeile care adoptă un stil de