Aeroporturile româneşti vor avea nevoie de investiţii majore în următorul deceniu. Sumele sunt estimate la aproximativ 300 de milioane de euro.
David Ciceo, preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România (AAR) şi director al Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, a declarat că aeroporturile din România vor avea nevoie în următorii zece ani de investiţii de 200-300 de milioane de euro. El a explicat că banii sunt necesari pentru infrastructură, terminale şi construcţia de noi piste care să permită o mai bună dezvoltare a traficului aerian.
Preşedintele AAR a declarat că, deşi traficul s-a redus uşor în decursul lui 2013, există motive pentru a crede că va creşte în anii următori. Conform lui Ciceo, dezvoltarea economică atrage cu sine creşterea traficului aerian.
Ciceo a dat ca exemplu Aeroportul Internaţional din Cluj unde o nouă pistă de aterizare va fi dată în folosinţă pe 26 octombrie. Investiţia de 40 de milioane de euro a fost susţinută de Consiliul Judeţean Cluj şi se estimează că va duce la creşterea traficului, evaluat pentru 2013 la circa un milion de pasageri, cu aproximativ 5%.
Aleodor Frâncu, director general al Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA), crede că în România densitatea aeroporturilor este şi aşa mare pentru potenţialul nostru economic, potrivit Mediafax. El este de părere atragerea de noi investiţii în această zonă este foarte dificilă ca urmare a costurilor mari şi a condiţiilor care trebuie îndeplinitate.
În 2012 traficul de pe cele 16 aeroporturi din România a însumat 10 milioane de pasageri.
Aeroporturile româneşti vor avea nevoie de investiţii majore în următorul deceniu. Sumele sunt estimate la aproximativ 300 de milioane de euro.
David Ciceo, preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România (AAR) şi director al Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, a declarat că a