220 de proprietăţi ar fi de vânzare, 110 dintre acestea urmând a fi mobilate în vederea închirierii provizorii în regim hotelier
Compania Euro Insol, desemnată administrator judiciar al proiectului imobiliar de lux Silver Mountain, ia deja primele decizii în ceea ce priveşte salvarea proiectului de la faliment. „Am luat decizia de a mobila încă 110 apartamente, astfel încât în luna noiembrie să ieşim pe piaţă cu vânzarea sau închirierea în regim hotelier a 220 de apartamente. Deja mâine (n. red. - azi) avem vânzarea unui apartament la preţul de 1.200 de euro pe metru pătrat”, a declarat Remus Borza, proprietarul Euro Insol.
De asemenea, Euiro Insol a luat decizia de a rezilia contractele cu operatorii restaurantului (Loft) şi clubului (Office) din complexul rezidenţial, deoarece acestea erau considerate păguboase. „Vom renegocia contractele cu operatorii, dar dacă nu ajungem la o soluţie avantajoasă există şi posibilitatea de a opera în regim propriu cele două unităţi – restaurantul şi clubul”, a explicat Borza.
Misiunea de a salva de la faliment complexul de lux pare a fi una imposibilă. „Activele sunt de 20 de milioane de euro, iar datoriile de 83 de milioane de euro”, a declarat directorul Euro Insol.
Pe 19 august, Tribunalul Bucureşti a decis deschiderea procedurii de insolvenţă a complexului rezidenţial pentru datorii de peste 380 de milioane de lei. O zi mai târziu, Banca Comercială Română (BCR) anunţa că doreşte să cesioneze creanţa de 378 milioane de lei (aproximativ 85,9 milioane de euro) rezultată din finanţarea proiectului rezidenţial Silver Mountain. INR Management SRL, firma prin care se derulează proiectul Silver Mountain, a intrat în insolvenţă în data de 19 august. Societatea aparţine acum fondului asiatic de investiţii UNI-ASIA Holding, care a cumpărat părţile sociale de la sora lui Dan Fisher (decedat), dezvoltatorul proiec