Ce înseamnă pentru tine, ca artist, Green Hours?
Pentru mine, Green Hours (care se confundă cu Voicu Rădescu) e locul unde am debutat în Bucureşti, în anul 2002. Cel mai important, locul unde mi s-a spus mereu „da“, unde nu există cenzură de nici un fel. Acolo am realizat – în zece ani – cinci spectacole care au adunat sute de reprezentaţii, multiple participări la festivaluri naţionale şi internaţionale, şi premii destul de importante, în special în străinătate. Eu sînt doar unul dintre zecile (dacă nu sutele) de artişti care şi-au găsit o casă artistică la Green.
De ce un spectacol-serial?
Spectacolul a început ca o intervenţie culturală. În timpul în care Green-ul a fost închis, pentru a ajuta continuitatea lui, eu şi regizorul Andreea Vălean (adică parte din dramAcum) ne-am propus să creăm în fiecare săptămînă un spectacol nou, despre acest fenomen. Textele nu erau scrise dinainte, le-am creat atunci. De-aici şi titulatura asta de site-specific – nu avem scenografie, folosim locul ca atare. Într-o săptămînă, totul trebuia să fie gata. Am avut acordul GDS – care sigilase spaţiul de jos – să putem repeta, practic, „sub lacăt“. La finalul săptămînii invitam – clandestin – un public din diferite zone (manageri culturali, presă, artişti) care ar fi putut ajuta – practic – existenţa Green Hours. Au fost trei astfel de săptămîni (de fapt patru, pentru că episodul 3 a fost prezentat de două ori). De aici – serialul.
Cum de a reuşit să strîngă acest proiect atîţia artişti?
Simplu. Eu şi Andreea i-am chemat şi toţi au vrut să dea o mînă de ajutor Green-ului. E o plăcere să lucrezi cu toţi aceşti oameni atît de talentaţi şi mă bucur că alături de actori avem şi muzicieni, în spiritul vechilor producţii de la începutul Green-ului. Pentru publicul larg, asta e atracţia. E un recital actoricesc, muzical, coregrafic, dramaturgic (alături de mine,