Dacă angajaţii Retim vor constata că nu este realizată colectarea selectivă, sacul sau pubela nu vor mai fi ridicate
Retim Ecologic Service a demarat, din septembrie, în Timişoara, campania de informare „Logic, Eco-Logic”, în scopul sensibilizării cetăţenilor din Timişoara pentru a colecta deşeurile selectiv.
Marcel Petrişor, directorul general Retim, a declarat, joi, 19 septembrie, că în acest moment colectarea selectivă are loc în proporţie de 10% din totalul deşeurilor menajere. De aceea, în 2014 ţinta este până a 20%, iar în 2016, 40%.
„E o campanie de proporţii. Mergem pe ideea de educaţie şi informare. E bine să scoatem tot ce poate fi refolosit. Prin reciclarea materialelor (plastic, hârtie sau metal etc.), acestea reintră în circuitul economic, iar unele au valoare energetică. Prin ardere sunt utilizate în fabricile de ciment”, a declarat Patrişor.
Timişorenii vor primi un ghid pentru colectare selectivă. Cetăţenii care locuiesc în case vor primi flyere dedicate sacilor galbeni, de unică folosinţă. S-a început din zona Circumvalaţiunii, Bogdăneştilor, Dunăre şi Nera.
Para Gheorghe, director marketing, a mai subliniat că a scăzut calitatea colectării selective din zona agenţilor economici. Cetăţenii respectă acest sistem. Mai mult, unele hypermarketuri şi-au făcut sistem propriu de colectare selectivă a materialelor reciclabile.
O atenţionare pentru timişoreni. Când vor constata că nu este realizată colectarea selectivă, angajații Retim nu vor ridica sacul sau pubela. Va fi lipit un flyer, prin care cetăţeanul va fi atenţionat să facă acea colectare selectivă a deşeurilor până a doua zi, pentru ca Retim să poată ridica recipientul.
Dacă angajaţii Retim vor constata că nu este realizată colectarea selectivă, sacul sau pubela nu vor mai fi ridicate
Retim Ecologic Service a demarat, din septembrie, în Timiş