In primele 8 luni ale acestui an, Directie Generala Regionala a Finantelor Publice (DGRFP) Iasi a reusit sa atraga de la populatie suma de 1.399 de milioane de lei, adica peste 314 milioane de euro. Valoarea veniturilor incasate reprezinta un record pentru Fiscul iesean si este mai mare cu 10 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut. In acelasi timp, insa, valoarea datoriilor recuperabile de la agentii economici a scazut cu peste 1,43 milioane de lei, ajungand la 485 de milioane de lei. Datoriile populatiei au ajuns si ele la aproape 43 de milioane de lei. Pentru recuperarea creantelor, Fiscul a intensificat masurile specifice.
Astfel, au fost trimise aproape 111.000 de somatii catre contribuabili care inregistreaza o datorie totala de 559 milioane de lei. Au fost instituite 250 de sechestre pe bunuri mobile si imobile, cu valoare totala de 69 milioane de lei si au fost blocate 41.259 de conturi bancare, valoarea popririlor ajungand la 276 milioane de lei. Conform prevederilor Codului Fiscal, datornicii la bugetul de stat au posibilitatea solicitarii catre Fisc a reesalonarii debitelor. La nivelul judetului, pana la sfarsitul lunii august, au fost inregistrate 446 de cereri de reesalonare. Dintre acestea, au fost aprobate 321 de cereri, pentru un debit total de 74,64 milioane de lei, 105 fiind respinse, iar 20 in curs de verificare. Pentru datorii care depasesc valoarea de 5.000 de lei, contribuabilul trebuie sa depuna garantii bunuri imobile sau mobile care sa depaseasca cu jumatate valoarea debitului. In cazul in care nu se respecta graficul de plata a ratelor, Fiscul poate trece la executarea garantiilor pentru recuperarea intregii datorii.
In primele 8 luni ale acestui an, Directie Generala Regionala a Finantelor Publice (DGRFP) Iasi a reusit sa atraga de la populatie suma de 1.399 de milioane de lei, adica peste 314 milioane