Recent, într-un orăşel de munte din Transilvania, într-o zi de vară, se fac pregătiri pentru o mare sărbătoare populară. În unitatea ei de loc, timp şi acţiune, piesa pune situaţia actuală într-o ecuaţie cu multiple dimensiuni. Orăşelul este o veche aşezare, cu tipica cetate din sec. XIII şi o populaţie multietnică. În anii democraţiei populare, colectivizarea a pauperizat agricultura cândva legendară, iar industrializarea forţată a creat mega-uzine (poluante), multe servicii şi o amplă strămutare a oamenilor între zonele ţării. Azi nu mai funcţionează nici agricultura, nici industria. Orăşelul, sărăcit şi diminuat cum se află, este chemat la „vedere“ în faţa unui reprezentant UE – şi încearcă să se reinventeze prin turism şi entertainment. Piesa este în curs de pregătire ca versiune radiofonică, elaborată de Doina Papp.
Piesa se dedică memoriei lui Nicholas Dimăncescu (1985-2011), cel care a iubit, fără rest, Carpaţii bătrânilor lui.
Scena I
„Centrul“ orăşelului, o cafenea cu mese pe trotuar, faţă în faţă cu Mihai Viteazul, sculptat pe o placă de marmură roşie (monument în piaţa centrală). Din boxe mari, de aer liber, se aude So Lucky, cu mari fluctuaţii de intensitate, cu întreruperi, reluări şi zgomot alb.
Un şir de bancomate în peisaj.
ALINA şi MĂDĂLINA stau la o masă la cafenea, pe trotuar. Pe masă sticle de suc/apă, ceşti de cafea şi farfurii mai mult goale.
ALINA şi MĂDĂLINA (îngână şi cântă muzica înritm, marchează frânturile de text pe care le recunosc): „Ta, ta, ta, «So Lucky!» ta, ta, ta „your private side show“… ba-ba-bam „your moves in slow mo“ „So Lucky!“… „… clean. Not part of any scene“ … Ta-ta, „body made to sin“ „But I cannot win. So Lucky!“
Sunetul muzicii înregistrate se întrerupe brusc.
ALINA (cântă mai departe): „So Lucky!“
MĂDĂLINA: „So Lucky!“ Aaah