Localnicii din Nadăş au pierdut, joi, printr-o decizie definitivă şi irevocabilă a Tribunalului Arad, procesul privind revizuirea unei sentinţe de împroprietărire a unei familii cu 8.700 de hectare de teren, aproape tot extravilanul localităţii, dar oamenii s-ar putea adresa CEDO.
Tribunalul Arad a pronunţat, joi, în şedinţă publică, verdictul în procesul prin care localnici din Nadăş şi instituţii publice cereau revizuirea sentinţei prin care o familie a fost împroprietărită cu 8.700 de hectare de păduri şi alte terenuri, adică aproape tot extravilanul satului.
Judecătorii au anunţat că resping recursul formulat de localnici şi instituţii ale statului după ce, şi în primăvară, le fusese respinsă o cerere de revizuire a vechii sentinţe ce atribuia aproape tot extravilanul satului familiei Colţeu, din Arad.
Sentinţa de joi este definitivă şi irevocabilă, astfel că familia Colţeu a rămas proprietara a peste 8.700 de hectare de teren.
"Aşteptăm motivarea acestei sentinţe şi vom analiza ce posibilităţi mai sunt în acest caz. În România, există doar căi de atac extraordinare, ce ţin de eventuale erori, dar totul depinde de motivarea sentinţei. Nu este exclus să ne adresăm Curţii Europene a Drepturilor Omului", a declarat avocatul localnicilor, Stelian Lupu.
"Este o dezamăgire imensă, pentru că speram să ni se facă dreptate. În acest moment, nu mai deţinem o palmă de pământ, practic nu mai avem pe ce călca în Nadăş, tot satul este al unei familii", a spus un localnic după aflarea sentinţei.
La Tribunalul Arad au fost prezenţi circa zece localnici care aşteptau verdictul, în timp ce familia Colţeu a lipsit.
După ce o familie a obţinut în instanţă peste 8.700 de hectare de păduri şi alte terenuri din extravilanul localităţii Nadăş, o parte dintre localnici s-au adresat Judecătoriei Ineu, cerând, în luna februarie a acestui an, r