Toate cele toate 24 de licenţe ale postului Radio Guerrilla, deţinute de Realitatea Media SA, au fost retrase prin decizia de joi a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) la propunerea lui Valentin Jucan, membru al forului, în baza articolului 56 din Legea audiovizualului. Prin această decizie postul de radio trebuie să se închidă oficial. Hotărârea Consiliului vine după ce în data de 16 septembrie Realitatea Media SA, aflată în insolvenţă, a anunţat că va vinde la licitaţie licenţele postului.
Deşi Consiliul nu a anunţat oficial care este data exactă de la care Radio Guerrilla trebuie să înceteze emisia, de regulă, deciziile luate de CNA trebuie aplicate din momentul în care radiodifuzorul(Realitatea Media SA) primeşte oficial documentul prin care este informat de această hotărâre. Decizia CNA de retragere a licenţelor Radio Guerrilla ar putea ajunge vineri la radiodifuzor, potrivit Mediafax.
Potrivit articolului 56 din Legea audiovizualului, licenţa poate fi cedată către un terţ numai cu acordul CNA nu mai devreme de un an de la data intrării în difuzare, cu angajamentul că „la data solicitării acordului Consiliului pentru cedarea licenţei nici societatea titulară cedentă a licenţei şi nici societatea cesionară nu înregistrează obligaţii restante la bugetul de stat". Mai mult, în articolul 57, alineatul 1, literele c şi d, se arată că licenţa se retrage „ca urmare a încălcării normelor privind regimul proprietăţii în audiovizual, prevăzute la art. 46, şi a nerespectării dispoziţiilor art. 56".
Membrii CNA care au votat pentru retragere sunt: Valentin Jucan, Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Monica Gubernat,Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu şi Cristina Trepcea. Lorand Turos, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea au votat împotrivă. Realitatea Media SA a rămas astfel fără 24 de licenţe audiovizuale ale Radio Guerrilla (23 de licenţe terestre