Paella este una dintre cele mai gustoase mâncăruri ce provin din Spania, fiind extrem de cunoscută şi pentru proprietăţile sale nutritive, dar şi ingredientele delicioase. Îm general, paella se găteşte cu un mix de fructe de mare şi cu pulpe de pui, dar, o variantă extrem de gustoasă este şi paella cu raci.
INGREDIENTE
- 20 de raci vii
- 1 ardei verde
- 200 g mazare
- 2 catei de usturoi
- 6 rosii cherry
- 100 g fasole păstăi
- 250 g orez pentru risotto
- sare
- piper
- şofran
- chilli
MOD DE PREPARARE
Racii se spală în mai multe ape, după ce au fost frecaţi pe burtă cu o periuţă. Se pune o oală cu apă la fiert, se adaugă sare, iar atunci când începe să fiarbă, se adaugă racii, care se lasă la fiert 10 minute.
Separat, se călesc legumele, tăiate mărunt, pentru 3 minute, după care se adaugă orezul. Se adaugă apă, cât să acopere compoziţia, şi se lasă la fiert până când orezul este gata. Se adaugă racii fierţi ( aceştia pot fi adăugaţi fie întregi, pentru un aspect mai frumos, fie curăţaţi). Se adaugă şofranul (foarte puţin, deoarece are un gust puternic), alături de celelalte condimente şi se ia de pe foc. Paella se poate servi cu lămâie stoarsă.
POFTĂ BUNĂ!
Paella este una dintre cele mai gustoase mâncăruri ce provin din Spania, fiind extrem de cunoscută şi pentru proprietăţile sale nutritive, dar şi ingredientele delicioase. Îm general, paella se găteşte cu un mix de fructe de mare şi cu pulpe de pui, dar, o variantă extrem de gustoasă este şi paella cu raci.
INGREDIENTE
- 20 de raci vii
- 1 ardei verde
- 200 g mazare
- 2 catei de usturoi
- 6 rosii cherry
- 100 g fasole păstăi @