Cu cât alimentele pe care le mănânci sunt mai colorate, cu atât îţi asiguri o viaţă mai lungă, spun specialiştii. Cea mai simplă metodă pentru a te asigura că ai o dietă colorată este să incluzi zi e zi câte un fruct sau câte o legumă din gama ROGVAIV.
Roşu – Tomate cu efect antiîmbătrânire
Culoarea roşie a merelor, a zmeurei, a fragilor, a merelor, a tomatelor este dată de o categorie de substanţe numite antocianidine, antioxidanţi naturali care neutralizează radicalii liberi şi previn îmbătrânirea prematură. În acelaşi timp, aceste legume şi fructe te apără de bolile neurodegenerative şi de afecţiunile cardiovasculare. Coaja merelor roşii, ca şi a tomatelor, conţine licopen, care scade riscul de inflamare a muşchiului inimii.
Oranj - Morcovii îmbunătăţesc memoria
Carotenoizii şi varietatea de vitamine şi minerale (vitaminele A, C, E, K, cele din grupa B, potasiu, fosfor, fier) fac din morcovi, dar şi din dovleac, adevăraţi aliaţi împotriva unor boli grave, cum este cancerul. Autorii unui studiu american, realizat pe 120.000 de femei, au dovedit că riscul de a suferi de cancer pulmonar scade cu 40% la acelea care au consumat între două şi patru porţii de morcovi pe săptămână, timp de două luni. De asemenea, betacarotenul din morcovi are capacitatea de a îmbunătăţi memoria şi funcţiile mentale, reducând riscul demenţei.
Galben – Gutui, porumb şi banane, aliaţi ai inimii
Că îl mănânci fiert sau din conservă, porumbul reduce nivelul colesterolului „rău“ din sânge. În plus, luteina din porumb protejează vederea de efectele nocive ale trecerii timpului. Astfel, persoanele care mănâncă în mod regulat porumb au un risc redus de a face degenerescenţă maculară şi cataractă. Atât gutuile, cât şi bananele conţin potasiu, un mineral benefic pentru persoanele cardiace.
Verde – Broccoli pentru diabetici
O echipă de cercetător