Am asistat in ultimele zile la cresterea fara precedent a tensiunilor din interiorul USL, pricinile conflictelor (verbale) dintre liderii coalitiei fiind cunoscute. Fara discernamantul absolut necesar oamenilor politici care conduc Guvernul si Senatul, Victor Ponta si Crin Antonescu au intrat parca intr-o competitie absurda, ilogica si contraproductiva. Pana si Sebastian Luzaroiu, creatorul modern al basmului Alba ca Zapada, s-a dovedit a fi mai intelept decat cei doi cocosei, afirmand ca ruperea USL in aceasta perioada ar cauza un adevarat dezastru Romaniei, in toate domeniile de activitate, cu urmari inimaginabile pentru viitorul natiei.
Sunt destui inconstienti care s-ar bucura daca USL s-ar destrama, mai ales cei care au muncit la greu pentru realizarea „maretului” obiectiv. Ei sunt cei care inca de la infiintarea USL s-au intrebat mereu „cand” se vor separa cele doua partide. Din pacate pentru ei, cu toate tensiunile de ultima ora, vor mai avea de asteptat ceva timp, cel mai apropiat termen pe care il avansam fiind primavara anului 2016.
De ce nu se poate rupe acum USL? Istoria recenta a guvernarilor a cunoscut perioade cu mult mai tensionate decat cel pe care il traverseaza USL, dar nu s-a intamplat nimic. La o analiza sumara constatam ca de fapt nu exista motive adevarate pentru pronuntarea unui divort, discordia fiind intretinuta doar de niste declaratii mai putin inspirate ale liderilor.
Se vede si de pe Luna ca PSD ar iesi cel mai putin sifonat, dar asta nu inseamna ca ruptura nu l-ar afecta enorm, mai ales pe termen lung. S-au facut calcule din care rezulta ca PSD ar putea foarte usor sa formeze o noua coalitie majoritara. UDMR, chiar daca la inceput ar face nazuri, va raspunde chemarii. Alesii PPDD abia asteapta sa intre in macelarie, constienti ca, daca ar rata ocazia, mereu ii vor da doar ocoluri. Vor exista des