Soluţia avansată de liderul PNL, Crin Antonescu, după nemulţumirile în rândul transportatorilor declanşate de proiectul noului Cod Rutier, este amânarea introducerii acestuia pe ordinea de zi în Guvern cu cel puţin două săptămâni. În planurile iniţiale ale ministrului Radu Stroe, noile reguli rutiere, între care reţinerea permisului de conducere pentru cei care nu îşi plătesc amenzile în 30 de zile, urmau să setea în dezbatere publică până pe 28 septembrie şi să fie ulterior adoptate, prin ordonanţă de urgenţă, cât mai rapid.
Proiectul de lege introduce şi noi pedepse, care pot ajunge până la suspendarea carnetului pentru 4 ani şi amenzi maxime de 16.000 de lei (aproximativ 3.600 de euro). De asemenea, şoferii care comit infracţiuni rutiere dar sunt scoşi de sub urmărire penală sau scapă doar cu pedepse administrative îşi pierd carnetele pe perioade care pot ajunge chiar la 5 ani.
Chiar dacă proiectul a fost criticat public şi de şoferi şi de transportatori, în şedinţa conducerii PNL, ministrul nu a fost "certat", spune Crin Antonescu, ci doar implicat într-o "discuţie amănunţită" pe acest subiect. "Nu s-a apucat nimeni să-l certe pe ministrul de Interne. Am avut o discuţie amănunţită şi am convenit, e o decizie politică a PNL, ca proiectul în forma sa cea nouă să nu fie introdus în următoarele două săptămâni e ordinea de zi a Guvernului pentru a avea timp de noi discuţii cu cei direct şi explicabil legaţi de acest proiect", a anunţat, la final, liderul PNL.
Cel care va trebui să iniţieze proiectul este ministrul liberal de Interne Radu Stroe.
Soluţia avansată de liderul PNL, Crin Antonescu, după nemulţumirile în rândul transportatorilor declanşate de proiectul noului Cod Rutier, este amânarea introducerii acestuia pe ordinea de zi în Guvern cu cel puţin două săptămâni. În planurile iniţiale ale ministrului Radu Stroe, noile reguli