Între 15 şi 22 septembrie, la Cabana Babadag are loc o manifestare în cadrul unui proiect internaţional, „Meeting Point: Labyrinth (Punct de întâlnire: Labirint)”, finanţat de Uniunea Europeană, prin Programul „Tineret în Acţiune”.
În proiectul care are loc la Babadag şi care reuneşte douăzeci şi cinci de participanţi din patru ţări partenere, Portugalia, Ţara Galilor, Estonia şi România, „regizorul galez Iwan Brioc ne propune să ne pierdem ca să ne regăsim. «Când te-ai pierdut ultima dată? Când ai fost nu doar nesigur de drumul pe care mergi, dar pierdut într-un fel în care nu ştii unde te termini tu şi unde începe lumea. Intră în Labirint şi trezeşte-ţi simţurile. Urmează paşii celor care în miturile şi poveştile noastre intră în pădure şi se întorc schimbaţi, sau nu se întorc deloc»”, a declarat pentru ziarul nostru Bogdan Nechifor, preşedintele Companiei de Teatru Labirint (Bucureşti).
Compania de Teatru Labirint este un ONG care dezvoltă şi implementează în România proiecte bazate pe forme de artă experimentală, direct influenţate de contextul (fizic, social, emoţional) în care se desfaşoară („context oriented arts”). Teatrul Labirint face parte din familia artelor contextuale şi a dat numele companiei. Compania de Teatru Labirint din România face parte din reţeaua europeană numită „The Republic of the Imagination”, coordonata de Iwan Brioc, care este şi creatorul şi pricipalul dezvoltator al metodei teatrului labirint. „The Republic of the Imagination” este o reţea interculturală alcătuită din „cetăţeni creativi” care funcţionează ca punct de întâlnire la nivel european pentru studierea formelor de artă orientată pe context. „Context oriented arts”, în viziunea celor cincisprezece ţări afiliate până în mometul de faţă acestei reţele, reprezintă acele forme de artă care te invită să devii profund conştient de miracolul faptului ca eşti viu. „Prin