de Adrian POPESCU
adrianpopescu@tribuna.ro
20 septembrie 2013 21:55
0 vizualizari
A-A+ Valeriu Ion Olaru, director general al C.N. M. ASTRA, a susţinut ieri o conferinţă de presă dedicată Târgul de bucate tradiţionale, conferinţă la care au mai participat: Romeo Cristea, vicepreşedintele Asociaţiei Producătorilor de ProduseTradiţionale şi Ecologice „Mărginimea Sibiului" şi Lucian Robu, muzeograf C.N.M. ASTRA. Directorul preciza că intituţia pe care o conduce aşteaptă şi reprezentanţi din cadrul Ministrului Agriculturii, care vor să evalueze acest tip de târg, dar şi să cunoască producătorii tradiţionali. De la eveniment nu vor lipsi nici experţii din domeniu -având misiunea de a prezenta beneficiile înregistrării mărcii produselor tradiţionale din perspectiva extensiei produselor româneşti pe piaţa UE. Târgul este organizat în parteneriat cu Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice ,,Mărginimea Sibiului”, cu Asociaţia de prietenie „Ille et Vilaine – Sibiu”, Consiliul Judeţean Sibiu dar şi Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Sibiu. În cadrul acestei ediţii -găzduite de muzeul în aer liber- în zilele de 21 şi 22 septembrie 2013, organizatorii doresc să aniverseze un an de la prima ediţie, precum şi trei ani de la deschiderea Târgului de produse tradiţionale şi ecologice. "Scopul principal al acestor târguri este acela de a promova produsele tradiţionale şi ecologice româneşti - din judeţele: Alba, Arad, Braşov, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Sibiu", spunea directorul general. Produsele de rezistenţă de la târg vor fi: brânza de burduf Loman, sloi de oaie, „lichie” (Alba), preparate din carne de porc, rasa mangaliţa, dulceaţă de prune (silvoiţa), prăjituri şi plăcinte Maramureşene (Satu Mare), plăcintă întinsă de Turnu (Arad), kurtoş, pâine, gulaş (Harghita), virşli şi preparate din ciuperci ECO (Hunedoara