Substanţe foarte valoroase pentru sănătatea noastră, antioxidanţii se adăpostesc în sucul, dar şi în coaja fructelor pe care, adesea, noi le aruncăm.
Sucul de struguri sau laptele vegetarian, cum îl numesc nutriţioniştii, este un tonic pentru bebeluşii ale căror mame nu au suficient lapte matern. Îmbucurător, acest lapte vegetarian este mult mai valoros decât laptele de vacă, după cum precizează specialiştii.Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, recomandă fumătorilor înrăiţi să urmeze o cură de struguri, pentru că aceste fructe neutralizează efectele tutunului.
Sigur, strugurii sunt un leac pentru numeroase afecţiuni-de la astm , artrite, reumatism şi până la litiaze. Este bine de ştiut că, în coaja boabelor de strugure, există valoroase substanţe active, printre care vitaminele C şi complexul B, alături de minerale (potasiul, calciul şi magneziul). Coaja strugurilor trebuie uscată, apoi măcinată prin râşniţa de cafea.
După aceea, trebuie să amestecăm două-trei linguriţe de pudră obţinută din coaja de strugure (care conţine o cantitate importantă de flavonoizi) cu cereale, cu musli sau cu miere şi să consumăm această delicatesă la micul dejun. Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, ne asigură că, folosind acest leac, infecţiile virale ne vor ocoli, cu siguranţă.
Sucul de rodii, studiat intens în ultima vreme, a devenit un rival al tonicelor renumite, cum ar fi ceaiul verde sau vinul roşu, datorită conţinutului important de antioxidanţi . "Sucul de rodii alungă infecţiile şi previne o varietate de afecţiuni foarte grave: bolile neurodegenerative, cancerul, dar şi îmbătrânirea prematură. Un pahar cu suc de rodii conţine de trei ori mai mulţi antioxidanţi decât un pahar cu ceai verde, de exemplu" precizează fitoterapeutul Eugen Giurgiu.