Studiul comportamentelor la nivel mondial relevă faptul că noile generaţii nu mai tezaurizează banii, cum făceau predecesorii lor, mai grijulii cu „ziua de maine”, ci sunt gata să-i cheltuiască pentru a-şi procura plăceri şi experienţe noi.
Acestea sunt mai conştiente de faptul că sănătatea cere investiţii şi atenţie permanentă şi că longevitatea este un dar pe care singur ţi-l faci. Ştiinţa spa&wellnesului care astăzi înglobează medicina, estetica, mişcarea fizica, nutriţia, cosmetologia, psihologia, cercetarea medicală, este în măsură să ofere nu doar plăcere, sănătate, frumuseţe şi viaţă lungă, ci şi ineditul unei experienţe totale.
Acest articol deschide seria articolelor destinate turismului de îngrijire (fie el turism de spa, wellness, medical sau balneo) din România, ţara cu cel mai variat spectru de factori naturali terapeutici din Europa.
Seria debutează cu acest articol dedicat sănătăţii prin apă. Spa-urile, fie că sunt centre distincte în cadrul hotelurilor, fie că sunt destinaţii în sine, vor deveni, dacă analizăm cu atenţie trendurile, cele mai populare modalităţi de abordare a turistului modern, în căutare de refacere, relaxare şi trăirea unui răsfăţ senzorial superior. Cifrele susţin şi relevă o creştere spectaculoasă a acestui tip de turism în preferinţele călătorilor de pretutindeni: la nivel mondial piaţa de spa& wellness a ajuns la peste 2,5 trilioane de dolari şi peste 500 de milioane de consumatori! Furnizorii de turism de pretutindeni, atenţi la aceste tendinţe, au grijă să includă în pachetele de vacanţă şi un meniu bine garnisit de proceduri spa&wellness cu scopul declarat de a te face să te simţi în al nouălea cer.
Într-o societatea care valorizează intens frumuseţea corpului şi a chipului, dacă vrei să ai succes în viaţa personală şi în profesie, trebuie să integrezi terapiile spa&wellness în sti