Medicina evoleaza permanent, iar realizarile sau experimentele unor doctori moderni se aseamana in numeroase cazuri scenariilor filmelor de groaza sau celor science fiction.
Oddee prezinta cateva exemple in care medicina e aducatoare de fiori, prezentand cativa "doctori Frakenstein" ai zilelor noastre.
Cercetatorii austrieci cresc un creier in laborator
Oamenii de stiinta din Austria au reusit performanta de a creste un organ cerebral in laborator, in scopul cultivarii celulelor stem. Asa numitele mini creiere au doar 4 mm si regiuni distincte, fiind cele mai apropiate de tesutul cerebral uman.
Creier uman in miniatura, creat in laborator
Aceasta realizare le-a permis specialistilor sa studieze cum functioneaza o afectiune rara a creierului, numita microcefalie, si sa diagnosticheze si sa trateze alte boli, cum ar fi autismul si schizofrenia.
Dr. Michael Levin intinereste celulele cu bioelectricitate
Conceptul bioelectricitatii a fost amintit si in romanul lui Mary Shelley, Frankenstein, in 1818, multi sustinand ca ideea a avut la baza experimentele unui medic italian. Pe atunci, Giovanni Adini folosea electricitatea pentru a anima cadavrele.
Astazi, biologul si cercetatorul Tufts Michael Levin a readus in atentia lumii medicale conceptul de bioelectricitate, folosind curenti electrici la nivelul molecular pentru a stimula celulele.
Dr. Sergio Canavero sustine ca transplantul de cap este astazi posibil
De-a lungul ultimului secol, au existat mai multe incercari de transplant de cap. In 1959, specialistii chinezi au sustinut ca au realizat un transplant de cap la caine, iar in 1970, un cap de maimuta a fost atasat unui alt corp. Ambele animale au murit la scurt timp de la interventie din cauza unor probleme aparute la nivelul coloa