245 de perechi de tineri au decis să îşi unească destinele la Roman, în 2013.
Cum sezonul nunţilor aproape s-a încheiat, Ziarul de Roman a făcut o analiză a pieţei pentru a afla care sunt costurile unei nunţi organizate în Roman. 245 de perechi de tineri au decis să îşi unească destinele la oficiul stării civile din Roman anul acesta, însă mult mai multe petreceri de nuntă s-au organizat la restaurantele din Roman.
Restaurantele din oraş au oferte diverse, în funcţie şi de perioada anului, dar şi de numărul de invitaţi. De exemplu, la restaurantul Chianti, pentru luna august, la un număr mai mare de 160 de invitaţi, restaurantul oferă, la un preţ pornind de la 150 de lei, un meniu alcătuit din trei feluri de mâncare, la care se adaugă trei cafele, sucul şi apa pentru fiecare invitat, tortul miresei, prăjiturile, fructele şi alunele de pe masă, plus aranjamentul sălii gratuit. Mirii trebuie să aducă doar băturile alcoolice, care pot costa încă 2.000 de lei, şi trebuie să plătească aranjamentele florale de pe mese, la un preţ de 35 de lei bucata.
La restaurantul Grand Faraon, aceeaşi ofertă se face la un preţ pornind de la 110 lei de invitat.
La restaurantul Parc Multiplex, nu se oferă aranjamentul sălii, deci mirii vor fi nevoiţi să mai scoată din buzunar încă 2.500 de lei pentru acest serviciu. Se oferă meniuri pornind de la 130 de lei de persoană, în care sunt incluse doar felurile de mâncare. De restul trebuie să se ocupe mirii.
DJ sau formaţie live?
Viitorii miri care nu îşi permit să contracteze o formaţie care să cânte live pot opta pentru un DJ, a cărui remuneraţie este mai mică. În timp ce o formaţie costă între 800 şi 2.500 de euro, un DJ poate costa între 1.500 şi 2.500 de lei, în funcţie de preferinţele solicitanţilor.
Formaţiile îşi adaptează preţurile în funcţie de perioada anului. Dacă, în luna mai, se plătea 800 d