Este vremea strugurilor, aşa că vă recomandăm o cură cu aceste fructe, care au efecte benefice atât pentru sănătate, cât şi pentru frumuseţe
Pentru ca o cură cu struguri să fie reuşită este nevoie să se respecte câteva condiţii legate de alegerea strugurilor, modul în care se consumă şi cantitatea. Strugurii au o acţiune reconfortantă asupra organismului, cura fiind vitaminizantă şi mineralizantă. Zahărul din struguri se asimilează foarte uşor, trecând direct în sânge, aceasta fiind explicaţia efectului lor energizant.
Cantitatea
Consumă până la 1 kg, împărţiţi în 3 porţii, dacă ţii cura fără reducerea dietei de bază, sau 3 kg, dacă strugurii reprezintă singura hrană zilnică. În primul caz, durata curei poate fi de circa trei săptămâni, iar în al doilea - de maximum două săptămâni.
Cum se aleg strugurii?
Strugurii trebuie să fie copţi, sănătoşi, de preferat de provenienţă autohtonă.
Cum se ţine cura?
Se începe cu cantităţi mici - în prima şi a doua zi 300, respectiv 500 de grame de struguri. În zilele următoare, cantitatea se măreşte treptat până se ajunge la cea necesară curei, 1 sau 3 kg, conform variantei alese. După ce s-a ajuns la această cantitate, consumul rămâne la nivelul respectiv timp de 1-3 săptămâni. Cu câteva zile înainte de terminarea curei se revine treptat la regimul normal de alimentaţie.
Este indicat să nu se înceapă cu cantităţi prea mari sau prea mici deoarece în primul caz se pot produce deranjamente pe traiectul tubului digestiv, iar în cel de-al doilea este necesar un timp prea îndelungat pentru adaptarea organismului.
DE REŢINUT! Porţia de struguri trebuie servită cu două ore înainte de masă, pe stomacul gol. Persoanele care au tendinţa de a se deranja des la stomac trebuie să consume strugurii fără sâmburi.
STRUGURII TRATEAZĂ: bolile de rinichi (nefrita acută, nefrita cr