Campania de recuperare a datoriilor de aproape 50 de milioane de lei, din taxe şi impozite neplătite de populaţie şi agenţi economici către Primăria Suceava, a scos la iveală o altă problemă – foarte mulţi suceveni nu vin să anunţe când cumpără sau vând anumite proprietăţi ori când au renunţat la afacerea pe care o aveau.
Această situaţie, care a generat multe nemulţumiri, din partea unor suceveni cărora li s-a cerut acum să plătească pentru bunuri pe care nu le mai deţin de ani şi ani de zile, precum o maşină, pe care au vândut-o, a fost semnalată de către primarul Ion Lungu.
„La persoanele fizice avem o mare problemă. Majoritatea nu şi-au actualizat situaţia bunurilor pe care le-au deţinut sau le deţin. Sunt mulţi care au cumpărat, au vândut, au făcut partaje, dar nu au notificat primăria de aceste schimbări, iar acum, când le-au ajuns somaţiile acasă sau chiar s-au demarat procedurile de executare silită, vin să spună că au de plătit impozite pe ceva ce nu deţin”, a explicat şeful municipalităţii sucevene.
Ion Lungu a făcut apel la cei care se ştiu în astfel de situaţii, să vină cu actele justificative la primărie, să îşi clarifice situaţia proprietăţilor şi bunurilor deţinute.
„Noi nu suntem înştiinţaţi automat de nicăieri. Actele lor rămân la notari, la tribunal, iar cetăţenii în cauză nu aduc un document şi la primărie. Chiar de a vândut o maşină acum cinci ani, cel care nu a anunţat la primărie în continuare apare ca dator cu impozit pentru ea. Nu există un mecanism prin care actele încheiate la notari să ajungă şi la noi, aşa cum nu există nici între Tribunal şi primării. De aceea îi rog pe cetăţenii care sunt în astfel de situaţii, de modificări patrimoniale, să vină să anunţe la Primăria Suceava”, a adăugat Ion Lungu.
Primăria Suceava are de recuperat de la populaţie, în contul taxelor şi impozitelor cu o vechime mai mare, pest