Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu a fost prezent vineri, 20 septembrie, la Oradea, unde s-a întâlnit cu reprezentanţi ai spitalelor, ai CAS-urilor şi DSP-urilor din Bihor, Satu-Mare, Cluj, Sălaj, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud. Ministrul a făcut o scurtă prezentare a noilor proiecte de lege în domeniul sănătăţii, subliniind că sistemul medical românesc are nevoie de o reformă completă.
Eugen Nicolăescu a fost însoţit în Bihor de secretarul de stat Adrian Pană şi de preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Cristian Buşoi. Evenimentul a avut loc la o zi de la vizita făcută în unităţile spitaliceşti din Oradea. A fost vizitată Maternitatea – unde s-a discutat despre finalizarea lucrărilor de modernizare a secţiilor, finanţate de Ministerul Sănătăţii prin Banca Mondială, Centrul Oncologic – unde discuţiile s-au axat pe posibilitatea achiziţionării unui al doilea accelerator de particule, cel existent fiind foarte solicitat şi cu un grad de ocupare mare şi Centrul de Cardiologie Intervenţională – unde s-a adus în discuţie posibilitatea finanţării celor două Centre (Oncologic şi de Cardiologie) prin programele naţionale de sănătate.
Înainte prezentarea noilor legi pe care Ministerul Sănătăţii vrea să le implementeze pentru a reforma din temelii sistemul de sănătate, Eugen Nicolăescu a precizat:
Prezentarea a pornit de la convingerea că sistemul medical românesc are nevoie de o reformă profundă şi complexă care nu se poate face decât cu ajutorul celor care fac parte din sistem.
a spus Nicolăescu.
Un alt aspect subliniat de ministru a fost cel referitor la autonomia instituţiilor medicale.
a explicat ministrul, care a încheiat prezentarea cu asigurările medicale, mai exact cu pachetul de bază pe care îl va avea la dispoziţie fiecare pacient.
a mai spus Nicolăescu.
În ceea ce priveşte Ministerul Sănătăţii, co