„Mă doare ţara, mă doare cumplit. Acum lipseşte educaţia, asta e tot, dacă ne mirăm toată ziua de ce se intâmplă în ţară... Educatia e egală cu demnitatea naţională. E mai rău ca în vremea fanarioţilor care mergeau la Înalta poartă”, a arătat scriitorul şi academicianul Augustin Buzura, joi seară, într-un interviu acordat Realitatea TV.
"Lipseşte educaţia, asta este tot. Adică dacă ne mirăm toată ziua de ce se întâmplă una sau alta, pleacă din educaţie. Şi educaţia este egală cu demnitatea naţională. Este mai rău ca în vremea fanarioţilor. E ceva de neacceptat ca o ţară să aibă 70% de aceeaşi parte a baricadei şi să nu poată pune valorile şi obligaţiile pe care orice stat civilizat pe are, de a pune lucrurile în ordine. Mă doare ţara, mă doare cumplit", a spus Augustin Buzura, în emisiunea "Jocuri de putere".
Buzura a făcut o radiografie a României, arătând că sunt două aspecte actuale care îl îngrozesc. "Cozile imense la cadourile făcute de UE; puţină pâine, grâu, zahăr, ulei. Îmi aduc foarte bine aminte de cozile din 46, lipsea pâinea, gâul, se mânca de Paşte şi de Crăciun. E cu totul nedrept să stea oamenii la cozi, să nu aibă medicamente. Iar cel mai trist- cum recurg televizunile la ajutorarea unor copii, instituţii, bolnavi, e ingrozitor, ce ţară este aceea care nu e în stare să-şi ajute bolnavii", a opinat Buzura.
Ce rol a avut Tokes la Revoluţie?
Academicianul Augustin Buzura a comentat şi posibilitatea retragerii decoraţiei Steaua României lui Tokes Laszlo. "Încă nu este lămurit rolul lui Tokes la Revoluţie. Am citit că a fost agent al nu ştiu”, spus scriitorul. Augustin Buzura şi-a nunaţat poziţia explicând că Tokes e posibil să fi reprezentat doar scânteia care a scos oamenii în stradă, aşa cum, anul trecut, conflictul Băsescu-Raed Arafat a provocat valul de nemulţumire general încheiat cu schimbarea polilor de putere. “Lumea sufere