Eşecul economic al Guvernului Ponta, scandalurile care se ţin lanţ, demonstraţiile de stradă începute la doar 10 luni după alegeri, concedierile, eşecurile privatizărilor, creşterea taxelor, impozitelor şi preţurilor, scăderea încasărilor la buget, în ciuda creşterii economice, scăderea nivelului de trai, toate aceste şi multe altele pun sub semnul întrebării alianţa USL.
La critică şi promisiuni e uşor, dar odată instalaţi la guvernare trebuie să şi facă ce-au promis. Ori exact acest lucru nu se vede.
Nimeni nu este în stare să facă dintr-o economie bici, în condiţii prielnice. Darămite în condiţii de criză profundă care afectează întreaga lume. Şi oricum, nu un regim socialist, care ştie să redistribuie bogăţie, nu s-o producă. Iar dacă nu o are, dă din gură până când alegătorii se prind de minciuni.
PNL iese cel mai şifonat din această guvernare impotentă, pentru că nu are acees la ministere bănoase, când e vorba de decizii importante nu este consultat de către Victor Ponta, (exemplul Roşia Montana), în teritoriu există lupte interne care abia pot fi ţinute sub capac.
Cel mai important, susţinerea lui Crin Antonescu la prezidenţiale este iluzorie, PSD nu va admite un preşedinte cu puterile actuale ale lui Băsescu (la desemnarea premierului, bunăoară), din alt partid, pentru a se ajunge iarăşi la bătălii politice de tipul Basescu-Tariceanu sau Basescu-Ponta. Şi ştiu şi liberalii treaba asta.
De altfel, PSD a trecut la o operaţie intensă de racolare a parlamentarilor PPDD, independenţi, şi a celor care sunt dispuşi să-şi vândă conştiinţa pentru 30 de arginţi (30.000 de euro ar fi preţul). Pentru a-şi asigura o majoritate parlamentară şi fără PNL. Îi mai lipsesc circa 30-40 parlamentari pentru a cest lucru.
Doar funcţiile publice deţinute de liberali mai reprezintă o miză pentru acest partid, contracarată de decontul unei guve