Antonie Solomon, condamnat, vineri, la trei ani de puşcărie în dosarul ”Mită de la PIC”, s-a făcut remarcat în Craiova prin tot felul de episoade financiare controversate. Fostul primar al Craiovei a demarat lucrările primei biserici din localitatea Leamna, în anul 2005, însă niciodată nu a vrut să spună la cât s-a ridicat valoarea investiţiei.
”Nu banii contează, ci ceea ce va rămâne aici. Banii, azi îi ai, mâine nu-i mai ai. Am spus întotdeauna că nu sunt nici sfânt, nici înţelept, dar, purtând un nume de sfânt, am dat denumirea bisericii după acest mare calugăr. În acest sat, nu a existat biserică de când se ştiu oamenii. Cu mortul mergeau kilometri întregi, până în satele vecin”, spunea Solomon, în anul 2005.
Bani pentru nevoiaşi
Antonie Solomon obişnuia să scoată bani din buzunar pentru persoanele care aveau probleme. Cei care îi treceau pragul biroului de la Primărie şi reuşeau să îl înduioşeze cu povestea tristă de viaţă nu plecau niciodată cu mâna goală de la Solomon. ”A ajutat, de-a lungul anilor, sute de persoane. La unii le-a plătit chiria, pe alţii i-a ţinut în facultate şi le-a plătit studiile. Ştiu că le-a dat bani şi sinistraţilor din Cârna, în anul 2006”, a spus fostul consilier al edilului.
Solomon, primarul proiectelor grandioase
Antonie Solomon, care a primit trei ani de puşcărie cu executare, pentru luare de mită în formă continuată şi fals intelectual, a intrat imediat în atenţia opiniei publice şi prin proiectele grandioase pe care le-a dezvoltat în perioada în care a ocupat fotoliul de primar. Sunt de notorietate controversele publice, din vremea respectivă, legate de banii cheltuiţi de primar pentru o fântână muzicală din oraş. Aceasta a costat nici mai mult nici mai puţin de 800.000 de euro.
A împrumutat oraşul
Un alt proiect grandios marca Antonie Solomon a f